• Flowers only

Vertrouwde gezichten bij Flowers only

Advertorial

WOUDENBERG Op het meest in het oog springende plekje van Woudenberg opent bloemenwinkel Flowers only donderdag 7 maart haar deuren. Gerard Vlasman wil graag passanten en ook dorpelingen mooie bloemen en planten bieden

Arnoud J Spaaij

Vlasman (46) is voor veel bloemenliefhebbers in de omgeving natuurlijk geen onbekende. Veel mensen weten zijn zaak in Scherpenzeel al 10 jaar lang te vinden. De uit Barneveld afkomstige Vlasman zit inmiddels 25 jaar in vak. Hij kent dan ook de weg in de bloemen- en plantenwereld. Op die manier ontmoette hij Michel de Jong, eigenaar van het pand aan De Nieuwe Poort 2 en zelf lange tijd met zijn bloembinderij gevestigd in de winkel. De Jong is ontzettend blij dat er weer een goede bloemenzaak wordt geopend: "Het is echt heel prettig dat ik Gerard zie stralen en dat hij dol enthousiast is om de winkel weer te openen. Daar ben ik echt heel blij mee."

EXTRA´S Vlasman zal vanaf dodnerdag 7 maart in het begin veel zelf in de winkel aan De Nieuwe Poort 2 staan. Met zo'n negen parttime medewerkers kan de winkel gelijk alle dagen van de week open. Natuurlijk zijn er voor de eerste belangstellenden een aantal aantrekkelijke extra's de eerste periode. ,,We hebben een aantal leuke openingsacties. Orchideeën met 4 takken voor € 6,95, 12 violen voor € 3,95 en € 3,- voor 2 bossen tulpen." De Jong begrijpt er niets van. Lachend zegt hij: ,,Dat kan natuurlijk nooit."

KWALITEIT Prijs is belangrijk maar toch is ook al snel duidelijk dat de kwaliteit van de bloemen voorop staat. Bij Flowers only verkopen ze snijbloemen, planten en boeketten die duidelijk voller zijn. De Jong gebruikt er wat vaktermen voor als het assortiment wordt doorgenomen maar het gaat erom dat er nogal verschil kan zijn in volume van de bloem en het gewicht van de stengel. Naast kant en klare bossen is het straks ook mogelijk zelf een plukboeket samen te stellen. In een apart gedeelte van de winkel kan je dan zelf kiezen uit de bloemen die je in een boeketje wilt stoppen.

BREED ASSORTIMENT Flowers only verkoopt ook cadeau-artikelen, rouw- en trouwboeketten en bloemen of bijvoorbeeld buitenplanten. ,,De tuinplanten zijn dan weer vooral seizoen gebonden", voegt Vlasman toe. Naast kwaliteit is het assortiment dus breed. Een selectie die Vlasman ook zorgvuldig zelf doet op de veiling. ,,Ja, dagelijks koop ik in op de veiling. Dat betekent dat ik van een type meerdere soorten kan inkopen en zelf de beste kwekers selecteer. Bovendien zijn er dan dagelijks verse bloemen."

Flowers only biedt lokaal een bezorgservice. Dat doet Vlasman zelfstandig zodat hij zelf garant kan staan voor het product dat hij levert. ,,Ja, ook dat vind ik belangrijk. Ik wil graag controle over wat de mensen bij ons kopen."

Op zon- of feestdagen zijn de bloemen van Flowers only te koop bij Esso Voskuilen in Woudenberg.

Voor meer informatie en openingstijden, kijk op Facebook: Flowers only Woudenberg