• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Cursistenexpositie Galerie de Kunstberg

WOUDENBERG Galerie de Kunstberg organiseert ook dit jaar in de zomer een cursistenexpositie. Tot 27 augustus zijn in het Cultuurhuis beelden, keramiek, schilderijen en handwerken van cursisten en werkstukken van kinderen uit het kinderatelier te zien.

De geëxposeerde werkstukken geven een goed beeld van het aanbod aan creatieve cursussen. Esther van Veldhuijzen liet in het open atelier werken met verschillende materialen en technieken zien. Erwin van Zijl gaf door middels gerichte oefeningen en opdrachten les in aquarelleren. Dery Timmer begeleidde zowel beginners als gevorderden aan de hand van een thema in de textielkunst. Els van der Burgh leerde op het kinderatelier kinderen vilten en schilderen en gaf cursussen keramische kralen en vilten aan volwassenen. José van Zuijlen gaf les in portretschilderen en buiten schilderen. Bij de lessen van Justine Starrenburg maakten de cursisten werkstukken van klei die daarna geglazuurd werden. Bij Martine Krikke werd gewerkt met waterverdunbare olieverf. Angela van Iersel liet cursisten naar eigen idee tekenen en schilderen en gaf soms een gezamenlijke opdracht met een bepaalde techniek. Bij de schilderlessen van Ellen van Beeck was experimenteren de uitdaging maar bij haar tekenlessen waren er opdrachen. Nanda van de Peut en Sarianne van Oosterum leidden om de 14 dagen op woensdagochtend een handwerkatelier waar ideeën, patronen en technieken uitgewisseld werden. Yvonne Kors begeleidde op dinsdag- en donderdagmorgen het open atelier voor volwassenen, waar geschilderd of met klei gewerkt wordt. Minca de Jong bood op het kinder- en het jeugdatelier het werken met druktechnieken aan.

Vanaf 8 augustus wordt de brochure voor het cursusjaar 2016/2017 huis aan huis verspreid. Deze kan nu al opgehaald worden in het Cultuurhuis. Er staan niet alleen creatieve cursussen in, maar ook cursussen yoga, meditatie, mindfulness, popcorn theater, blokfluit, djembé en diverse talen. Tijdens de open avond op 26 augustus geven de docenten van 18.00 tot 21.00 uur informatie. Cursisten kunnen dan onder het genot van een hapje en een drankje de expositie bezoeken en zich inschrijven voor een cursus. Info: www.kunstencultuurwoudenberg.nl