• Privébezit Yvonne van der Meer

Veertien medailles voor Yvonne van der Meer op ONK

WOUDENBERG De Open Nederlandse Kampioenschappen zijn voor Yvonne van der Meer bijzonder succesvol verlopen. De Woudenbergse schoonspringster werd zeven keer nationaal kampioene bij de masters en pakte tevens bij de internationale wedstrijden drie keer goud en vier keer zilver.

Uiteraard stemmen de behaalde resultaten Van der Meer uiterst tevreden, toch werden die in een ander perspectief geplaatst. Vrijdag, de eerste dag van het ONK in Eindhoven, heerste een andere sfeer in het zwembad. ,,Een jonge springer van 24 jaar was de dag ervoor overleden en dat sloeg in als een bom", zegt Van der Meer. Voor het beginnen van alle wedstrijden werd uit respect een toespraak en 1 minuut stilte gehouden.

GOED BEGIN De eerste springdag begon voor Van der Meer uitstekend. Haar nieuwe sprongen etaleerde zij vanaf de 3-meterplank, het favoriete onderdeel. Het leverde op het NK en de internationale wedstrijd een gouden medaille op. ,,Geen slecht begin", lacht Van der Meer. Zaterdag vervolgde ze haar medaillejacht met succes. ,,Maar het was ook een zware dag. Vier wedstrijden springen op één dag is heel erg pittig."

TITELS De trainingsarbeid van de afgelopen maanden resulteerde in diverse medailles, ook in het synchroonspringen. Vier Nederlandse titels werden in de wacht gesleept, plus één keer goud en drie keer zilver in het internationale veld. ,,Die drie zilveren medailles hadden ook goud kunnen zijn, maar we maakten net te veel foutjes. Dat wordt meteen afgestraft."

WK Zondag werd het succesweekend afgesloten. Van der Meer, scherp gehouden door trainer Karel de Bruijn, sprong nog twee keer. In de synchroonmix met Bavi werd op de 3-meterplank een dubbele gouden medaille behaald, met Anouk van Wijck werd de Woudenbergse eerste van Nederland en tweede internationaal. Het stemde tot tevredenheid na afloop. ,,Met 14 medailles was het een succesvol weekend. Ik heb mijn score qua eremetaal ook verbeterd", laat Van der Meer weten. Met de winst van alle medailles is ook een voorname missie volbracht: Ze heeft zich geplaatst voor het WK voor masters komende zomer in Zuid-Korea.