High Level delft goud Down Under

WOUDENBERG Met vijf gouden, zes zilveren en drie bronzen medailles kan het wereldkampioenschap steppen uiterst succesvol worden genoemd voor het Woudenbergse team High Level. Trainer én deelnemer Mario Reijne was in elk geval verguld met de prestaties. ,,Het is zo jammer dat het nu alweer afgelopen is", klonk het gistermorgen telefonisch vanuit Gold Coast.

Jurre Jochemsen

Het doel voorafgaande aan de intercontinentale titelstrijd was om het maximale eruit te halen. ,,Over het algemeen gesproken kan ik zeggen dat we boven verwachting gepresteerd hebben", gaat Reijne voort. ,,We hebben gewoon heel goede prestaties geleverd. Alle deelnemers uit ons team waren tevreden."

Rosanne Reijne haalde afgelopen vrijdag (tijdens de openingsdag) goud op de 400 meter sprint bij dames senioren. Daan de Jonge pakte brons bij de heren senioren op dezelfde dag. Mario Reijne zelf dolf goud bij de heren veteranen.

De dag erna was haast even succesvol. Rosanne Reijne pakte zilver op het criterium van tien kilometer. Maxime Reijne (zusje van Rosanne) greep het brons, terwijl Daan de Jonge brons won bij de senioren. Vader Mario Reijne pakte opnieuw goud.

Op dezelfde dag vonden ook de estafettes plaats. Rosanne Reijne pakte samen met haar landgenoten Wenda Zuiddam en Hermien Koers goud op de estafette bij de dames. Maxime Reijne pakte zilver samen met Anne Nap en Jolanda Gooiker. Daan de Jonge pakte zilver samen met Mario Reijne en Vincent Gooiker.

Op de slotdag vond de zogeheten endurance (lange afstand) plaats. Ook hier waren de Woudenbergers uitstekend op dreef. Rosanne Reijne pakte goud, Maxime Reijne zilver. Mario Reijne veroverde zilver. ,,Het was keihard knokken voor de medailles, laat dat duidelijk zijn. Het is niet zo dat we al die medailles 'even' opgehaald hebben. De concurrentie, met name uit Europa, was stevig. De deelnemers uit Australie zelf waren wat minder sterk vond ik. Maar alle toppers waren er."

Het waren drukke dagen voor Reijne, die ook als coach optrad voor zijn pupillen. ,,Maar het was geweldig om mee te maken. Het is jammer dat het evenement nu alweer afgelopen is. De organisatie van het WK was prima, de communicatie fantastisch en de afsluiting op de zondag heel feestelijk, met een leuk dansje, een prettig feestje en lekker eten." Ook over de faciliteiten niets dan lof uit de mond van de High Level-stepper. ,,Ten eerste is het natuurlijk geweldig om in een 'sportminded' land als Australië te steppen. Die sportcultuur merk je aan alles. Verder was het echt een super sportcomplex waar we actief waren. Het was allemaal ontzettend mooi en nieuw. Ook hebben we nog wel kunnen genieten van het land zelf en konden we nog lekker herstellen van de vliegreis voordat de wedstrijden begonnen." En daarmee is de kous niet af, meldt Reijne. ,,Nee, we blijven hier nog mooi voor een paar weken. Het is zonde van het geld om nu gelijk weer terug te gaan."

En wat gebeurt er verder nog op sportief gebied? ,,Misschien hebben we in augustus nog de Eurocup in Estland maar dat is nog niet zeker. Over twee jaar willen we in elk geval weer meedoen aan het WK dat dan sowieso weer in Europa wordt gehouden. Laten we eerst nog even van dit succesvolle WK genieten."