Laminaat kopen voor in de hal

02-06-2020, 11:56 |Van onze partner

Wil je een nieuwe vloer kopen voor in de hal? Dan is laminaat altijd geschikt. Laminaat is namelijk sterk, kras- en slijtvast, sommige zijn waterbestendig en het is hartstikke gemakkelijk schoon te maken: stofzuigen en af en toe met een vochtige dweil eroverheen en laminaat is weer zo goed als nieuw. Lees verder voor het kopen van laminaat voor in de hal.

Waar moet je aan denken?

In een hal wordt er veel gelopen, mensen komen met vieze schoenen binnen, zand en steentjes onder de schoenen zijn geen uitzondering en dagelijks wordt de vloer meerdere keren belopen door het hele gezin en eventueel gasten en huisdieren. Dat betekent dat de vloer ergens tegen moet kunnen. Koop je laminaat, dan is het belangrijk om te letten op de stevigheid, uitgedrukt in de intensiteit van gebruik. Voor de hal moet je dus laminaat kopen voor intensief gebruik.

Laminaat kopen van goede kwaliteit

Laminaat moet van goede kwaliteit zijn, zodat je zeker weet dat het ook daadwerkelijk bestemd is voor intensief gebruik. De kwaliteit kun je beoordelen op de dikte van het laminaat. Hoe dikker het laminaat, hoe langer het mee kan en hoe meer het geluid dempt. Ook wel fijn, dat je niet constant getik hoort. Of als je boven iemand woont, is het ook wel wenselijk om zo geruisloos mogelijk van A naar B te lopen in je woning voor de onderburen. Ook het aantal jaren garantie dat gegeven wordt, kun je naar kwaliteit herleiden. Laminaat kopen van kwaliteit is dus zeker heel belangrijk, net als de ondervloer die je erbij wilt kopen. Een ondervloer moet ook geluid dempen en het biedt extra bescherming voor de laminaatplank, zodat het niet direct op beton ligt. Let dus bij het kopen van laminaat ook op de kwaliteit ondervloer.

Laminaat kopen bij bouwmarkt of speciaalzaak?

Moet je laminaat kopen bij een bouwmarkt of bij een speciaalzaak? Een bouwmarkt verkoopt verschillende partijen van verschillende merken. Niets mis mee, ook hebben ze vaak een eigen merk waarvan je laminaat kunt kopen. Helaas weet je nooit of het uit de handel is ja of nee. Over een paar jaar een stuk extra laminaat kopen? Dan wil je dat natuurlijk hetzelfde als de rest van de hal. Bij een bouwmarkt kan laminaat in de opruiming maar tijdelijk te koop zijn. Bij een speciaalzaak hebben ze echt kennis van laminaat en zullen ze ook actief met je meedenken. Dat mist uiteraard bij een bouwmarkt. Bij een speciaalzaak krijg je sowieso garantie en anders kun je er zo heen om een nieuwe partij mee te nemen, als er toch een fout in blijkt te zitten. Een speciaalzaak die in Nederland vrij bekend is, is Bebo Parket. Daar produceren en verkopen ze laminaat en er is een grote showroom waar u kunt kijken voor u laminaat koopt.