• Suzanne van Ravenhorst

Woudenbergse kinderen verzamelen honderden rugzakjes voor vluchtelingen

WOUDENBERG De basisscholieren in Woudenberg hebben in totaal ongeveer zeshonderd rugzakjes verzameld. De rugzakjes zijn bedoeld voor kinderen van vluchtelingen.

De actie werd enkele weken terug bedacht door Dorine de Jong, directeur van de Griftschool. Ze zei toen in De Woudenberger: ,,Ik wil me niet mengen in politieke discussies, maar ik wil vanuit een gevoel van saamhorigheid en medeleven iets doen voor deze mensen die huis en haard hebben verlaten op zoek naar veiligheid. In het verleden heb ik met mijn gezin te maken gehad met vluchtelingen uit Bosnië en uit Irak. Hun verhalen en ervaringen ben ik nooit vergeten. Ik heb alle Woudenbergse basisscholen benaderd en de gemeente Woudenberg met het plan om rugzakjes in te zamelen met spullen voor vluchtelingenkinderen.''

Alle andere scholen deden ook mee en ook wethouder Pieter de Kruif was zeer enthousiast en zegde hulp toe vanuit de gemeente, bijvoorbeeld bij het transport van de rugzakjes. Met dus als resultaat dat er nu zo'n zeshonderd rugzakjes zijn verzameld. ,,Echt top van onze Woudenbergse kids'', schreef De Kruif vrijdag op Twitter.