• Marcel Koch

'Woudenberg komt in actie voor vluchtelingen'

WOUDENBERG Burgemeester Titia Cnossen looft de betrokkenheid van de ,,vele Nederlanders en Woudenbergers" die hulp te bieden bij de opvang van vluchtelingen. Ze noemt hun inzet geweldig.

,,De situatie van mensen die alles achterlieten en strandden op de kusten in Europa is schrijnend. Dat raakt ons. Natuurlijk willen we helpen. Dit zal ook de gemeente doen waar ze kan. Samen met inwoners. Ook kerkgenootschappen en scholen bieden concreet hulp aan. Woudenberg zet woorden samen om in daden", aldus Cnossen in een persbericht. ,,Alle gemeenten brengen momenteel in beeld of er geschikte locaties zijn voor noodopvang (duur van zes weken tot enkele maanden). ,,In de Woudenbergse samenleving komen ook initiatieven op gang om hulp en ondersteuning te bieden."

Cnossen: ,,Inwoners die hulp willen bieden, kunnen zich aanmelden bij Ready2Help via ready2help.rodekruis.nl. Zij kunnen ook hulp bieden door aan de slag te gaan als vrijwilliger in het asielzoekerscentrum in Leersum of door oude kleding en spullen in te zamelen via inzamelpunten en de Welkomwinkels van het Rode Kruis. Ook heeft het Rode Kruis het rekeningnummer 6868 geopend waarop inwoner hun gift kunnen doen."