Vluchtelingen langer in Woudenberg

WOUDENBERG De crisisnoodopvang van vluchtelingen in De Camp is verlengd met 72 uur, tot en met dinsdag 10 november. Daartoe hebben de gemeenten Leusden en Woudenberg vrijdag besloten.

De gemeenten Leusden en Woudenberg bieden sinds woensdag crisisnoodopvang in De Camp aan 135 vluchtelingen. Dit gaat om tijdelijke opvang van 72 uur met een mogelijke verlenging van 72 uur. Vrijdag heeft het COA de gemeente Woudenberg en Leusden verzocht de crisisnoodopvang in (de Grifthal van de sporthal) De Camp in Woudenberg met 72 uur te verlengen. De gemeenten hebben dit verzoek gehonoreerd.

Met de verlenging krijgen de vluchtelingen, ook die donderdagavond pas aankwamen, de rust die zij nodig hebben. De grote bereidheid bij vrijwilligers en medewerkers geven de gemeenten ook het vertrouwen om de benodigde ondersteuning te kunnen blijven bieden die nodig is de komende dagen. De vluchtelingen vertrekken dinsdag uit Woudenberg. Het is nog niet bekend hoe laat de groep vertrekt uit Woudenberg en waar de groep vluchtelingen hierna naar toe gaat.

Dit betekent dat een deel van De Camp tot en met dinsdag nog gebruikt wordt voor crisisnoodopvang. Daarna vertrekken de vluchtelingen uit Woudenberg. Na vertrek van de vluchtelingen wordt de sporthal in De Camp weer in gereedheid gebracht voor het reguliere gebruik. De gebruikers worden apart geïnformeerd over wanneer zij weer van de locatie gebruik kunnen maken. Omwonenden ontvangen een brief over de verlenging.

Lees HIER alles over de vluchtelingen in De Camp.