• Hannie Lamberink

Vluchtelingen bezoeken leerlingenconcert Fidelio

WOUDENBERG Het leerlingenconcert van Fidelio dat van tijd tot tijd georganiseerd wordt had op 7 november onverwacht een speciaal tintje: behalve ouders en familieleden van de leerlingen kwamen ook ongeveer vijftig vluchtelingen uit De Camp met een aantal begeleiders luisteren.

Voorzitter Gert van Dijk: ,,We hadden dit al eerder aangeboden maar pas vanmiddag hoorden we van de coördinator van de gemeente dat ze gebruik wilden maken van ons aanbod. Vlak van te voren hoorden we dat er misschien wel zeventig mensen wilden komen. Zo snel mogelijk zetten we daarom extra stoelen er bij in de zaal. Ook de burgemeester zou even komen!"

Voor dirigent Cor Pronk, het leerlingenorkest en het beginnersorkest was het leuk dat ze nu voor een stampvolle zaal musiceerden. Vooral toen Pronk het publiek liet meeklappen zag je een lach verschijnen op de bedrukte gezichten. Voor de meegekomen kinderen was vooral het nummer van 'the Lion King' een feest van herkenning. Andere nummers die gespeeld werden waren: 'How tot train', de nu zeer toepasselijke 'Hymn of Friendship', 'Joseph', 'Some Nights', 'Easy pop','Alice, en 'Ain't no mountain'.

Burgemeester Titia Cnossen begroette verschillende vluchtelingen: ,,Na de eerste dagen van inschrijven en registreren beginnen de vluchtelingen een beetje bij te komen. Ze waren erg blij dat ze hier nog een paar dagen mogen blijven. Nu komen ze er aan toe om nog wat leuke activiteiten te doen, zoals dit concert." In de zaal werd veel gefotografeerd en gefilmd met mobieltjes. Leerlingencoördinator Ada van Dijk benoemde de situatie: ,,We hebben geen oplossing voor uw problemen maar we bieden u graag een avond muziek ter ontspanning."