• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Aanhouding voor rijden onder invloed

WOUDENBERG De politie heeft dinsdagavond diverse verkeerscontroles uitgevoerd in Leusden en Woudenberg. Daarbij werd een persoon aangehouden en 32 bekeuringen uitgedeeld.

De aanhouding vond plaats op de Geeresteinselaan. Hier hield de politie een alcoholcontrole. Binnen twee minuten leverde dat een aanhouding op voor rijden zonder invloed. Hierna moesten nog 49 bestuurders blazen, maar bij hen was alles in orde.

De meeste overtredingen werden geconstateerd op de Emelaarseweg. Daar werd gecontroleerd op de gesloten verklaring. Hier gingen 32 automobilisten in de fout.

De overige controles vonden plaats op de Bavoortseweg (geen overtredingen met betrekking tot het éénrichtingsverkeer, wel zijn diverse fietsers aangesproken op het niet voeren van fietsverlichting), Arnhemseweg (diverse fietsers zijn aangesproken op het niet voeren van fietsverlichting), Hamersveldseweg en Nijverheidsweg (controle op de maximum snelheid, geen bijzonderheden). ,,Wel hebben wij hiervan geleerd dat we deze locaties, gezien het verkeersaanbod, beter op een ander tijdstip kunnen uitvoeren'', aldus de politie.