• Van 2 april tot en met 2 mei is er veel gehoor gegeven aan de oproep om sporttalent op te geven voor de prijs van aanmoediging/talent van het jaar.

    Gerwout Lamberink

Stemmen voor sporttalent

WOUDENBERG De prijzen voor de sportprestatie van het jaar en voor aanmoediging/talent van het jaar worden op zaterdag 22 juni van 18.30 tot 19.30 uur uitgereikt. Deze sportverkiezingen zijn onderdeel van het evenement Woudenberg Sportief en laten zien hoeveel sporttalent er in Woudenberg is.

Joke van der Heide

Van 2 april tot en met 2 mei is er veel gehoor gegeven aan de oproep om sporttalent op te geven voor de prijs van aanmoediging/talent van het jaar. De organisatie is verrast over het vele jonge talent dat Woudenberg kent. De definitief genomineerden zijn turnster Sofie Radstaake en bakkenist Kaj van den Berg plus het B1 korfbalteam.

UITZONDERLIJK Alle drie de genomineerden wisten het afgelopen jaar uitzonderlijke sportprestaties neer te zetten. Doordat Sofie Radstaake bij de kwalificatiewedstrijd voor junioren in Harlingen op zowel de brug, balk als vloer de hoogste score behaalde, kreeg zij een ticket voor de halve finale NK in mei. De 9-jarige Kaj van den Berg mag als bakkenist motorzijspan meerijden in de A-klasse tussen kinderen van 12-17 jaar. In het eindklassement van 2018 heeft Kaj samen met zijn maatje Sam de tweede plaats behaald.

Het B1-korfbalteam werd dit jaar kampioen in de eerste klasse. Dat betekent dat zij het aankomende zaalseizoen uit mogen komen in de hoofdklasse. Door in 12 wedstrijden slechts één punt te verspelen, mag dit team zich een terechte kampioen noemen en maakt het zich klaar om op het allerhoogste niveau in Nederland te acteren. Een deskundige jury bepaalt de winnaar.

SPORTPRESTATIE De tweede prijs is de sportprestatie van het jaar. Vanaf 7 mei tot en met 12 juni kan er via de website van Woudenberg Sportief (www.woudenbergsportief.nl) gestemd worden op de onderstaande genomineerden. De eerste genomineerde is schoonspringster Yvonne van der Meer. Zij is inmiddels een bekende bij Woudenberg Sportief. Jaar op jaar presteert zij weer door haar ijzeren wil en trainingsethos. Ook dit jaar kon de organisatie niet om haar heen. Met 14 gewonnen medailles bij de Open Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven reist zij deze zomer af naar het WK voor masters in Zuid-Korea.

Ook de tweede genomineerde, visser Nico Bakkenes, is geen onbekende. Nico heeft het afgelopen jaar veel gewonnen. Een klein overzicht: winnaar NK-korpsen, federatie kampioen, winnaar nationaal team competitie en een derde plaats bij de landenwedstrijd in Italië. Daarnaast is Nico bondscoach zoetwatervissen, waarmee hij met het team onder de 25 het afgelopen jaar wereldkampioen is geworden. De andere twee genomineerden zijn teams; de heren 1 van Smash, die na een constant seizoen in de vierde klasse promoveerde naar de derde klasse, en het dames 1 volleybalteam. Zij zijn na een spannende competitie kampioen geworden en promoveren nu naar de promotieklasse. Naast de sportverkiezingen is er vanaf 14.00 uur de sportmarkt met vele sportclinics en de obstacle run op het parkeerterrein bij De Camp.