Pluim voor crisisopvang in Woudenberg

WOUDENBERG Waar in andere gemeenteraden soms stevige debatten zijn over de crisisopvang van vluchtelingen, had de Woudenbergse raad het college enkele maanden geleden opdracht gegeven om ruimhartig om te gaan met een eventueel verzoek van het COA. Vorige week keek burgemeester Titia Cnossen met de raad positief terug op zes dagen crisisopvang in De Camp.

Joke van der Heide

 

De burgemeester vertelde dat de tijdelijke inwoners diezelfde ochtend met elkaar als groep vertrokken zijn naar Grou in Friesland. Zij sprak de hoop uit dat de vluchtelingen daar wat meer rust zullen krijgen.

Cnossen: ,,Zij hebben in ieder geval iets meer ruimte. Wij kregen als organisatie terug dat de vluchtelingen het moeilijk bivakkeren vonden in de sporthal, maar door de vriendelijkheid en gastvrijheid kijken zij toch goed terug op de opvang in Woudenberg. Zij lieten zelfs een traantje toen zij vertrokken." De burgemeester voegt toe dat na de eerste dagen van rust, de groep zich langzaam begon te ontspannen en met veel plezier deelnam aan de activiteiten, die door de vele vrijwilligersorganisaties werden aangeboden. Zij kondigde aan dat er nog een evaluatie in de raad volgt. Ook over de werkvoorraad van de ambtelijke organisatie en de mogelijke vertraging die is opgelopen door de enorme klus die de gemeente, samen met de gemeente Leusden, heeft vervuld.

Bart Radstaake (GBW) nam alvast een voorschot op die evaluatie. Terugkijkend sprak hij zijn waardering uit voor het college. De informatie vooraf aan de buurtbewoners was wat hem betreft zeer positief. Radstaake: ,,Iedereen was die avond vrij om eventuele zorgen uit te spreken. Goed om te zien dat hier ook aandacht voor was. De afgelopen week hebben wij kunnen zien waar een relatief kleine gemeenschap als de onze groot in kan zijn."