• Politie/Facebook

Ouderen Woudenberg vaker slachtoffer van babbeltrucs en oplichting

WOUDENBERG Steeds vaker zijn ouderen in de omgeving van Zeist, Leusden, Woudenberg en Bunnik het slachtoffer van criminelen, waarschuwt de politie. Deze criminelen doen zich bijvoorbeeld voor als klusjesman, stratenmaker of medewerker van een energiebedrijf.

Wanneer zij het vertrouwen hebben van hun slachtoffers, slaan zij toe. Waardevolle spullen als sieraden worden gestolen of er wordt een veel te hoge rekening gepresenteerd. De afgelopen weken komen er meerdere meldingen binnen bij de politie van dit soort babbeltrucs en oplichtingen in de regio. Veelal wonen de slachtoffers in één van de vele zorginstellingen die de omgeving rijk is.

De politie adviseert ter preventie altijd om een legitimatie te vragen, niemand zomaar binnen te laten en kentekens van auto's die gebruikt worden te noteren. Bij twijfel is het raadzaam om altijd de politie te bellen en bij heterdaad altijd direct alarmnummer 112.

Slachtoffers worden gevraagd altijd aangifte te doen. ,,Daarbij helpt het als wij zoveel mogelijk details weten over de daders. Wat hadden zij aan? Reden zij in een auto? Hadden ze opvallende kenmerken?" Aangifte doen kan door een afspraak te maken via tel. 0900-8844.