• De leraren van de Wartburgschool betraden vrijdag de school op een rode loper.

    Walter Aarnoudse
  • Bijna het hele team van de Wartburgschool

    Walter Aarnoudse
  • Hannie van de Veen

Leraren in het zonnetje gezet

WOUDENBERG In heel Nederland werden vrijdag leerkrachten in het zonnetje gezet op de Dag van de Leraren. In Woudenberg vierde de Wartburgschool deze dag met de Driestar dankzij Derrick Vorstelman, LIO stagiair van deze christelijke hogeschool in Gouda.

Op de Wartburg zijn twee studenten en een LIO stagiair van de Driestar in opleiding. Vanuit de Driestar hadden ze het plan opgevat om het beroep van leerkracht deze dag te promoten. Na overleg met directeur René de Korte wilde de Wartburgschool hier graag aan meewerken.

René: ,,In het onderwijs werken is een prachtige baan met veel uitdagingen. Maar het is ook heel pittig. Dat verdient waardering en positieve aandacht en dus wilden we ons enthousiaste team graag in het zonnetje zetten. De hele week was er een feestelijke sfeer op school: op maandag kregen we wat lekkers bij de lunch en op dinsdag hebben we met het hele team trefbal gespeeld in de Camp."

's Morgens werd er door mensen van de Driestar een rode loper voor de leerkrachten uitgerold van het schoolhek naar de voordeur en kregen ze een taart overhandigd voor bij de koffie. Ook waren er goodiebags met daarop de toepasselijke tekst 'Ik vind je meesterlijk' voor elke leerkracht. Vanwege het slechte weer werden banners aan het schoolhek achterwege gelaten.

René de Korte en Tobias van Iwaarden, teamleider bovenbouw op de Wartburg, vertellen: ,,Onze school groeit hard. Er is hier voor ouders, kinderen en leerkrachten een fijne sfeer. Hoewel de school drie jaar geleden nog uitgebreid is denken we al weer serieus over een volgende uitbreiding."

In 1993 riep de Unesco wereldwijd deze dag uit als waardering voor alle mensen die de volgende generatie lesgeven. Onderwijs is een mensenrecht en een belangrijke factor in elke maatschappij. De dag wordt niet in alle landen op dezelfde datum gevierd. In Nederland is dit op 5 oktober. Dit jaar viel die datum op zaterdag dus werd er een dag eerder al aandacht aan geschonken. In Nederland werken er 350.000 mensen in het onderwijs.