• Kelvin Huiberts leidde de slagwerkers

  Hannie van de Veen
 • Liggend voor het orkest kan niemand Cor Pronk over het hoofd zien

  Hannie van de Veen
 • Veel oud-leden drumden naar hartelust hun partij weer mee.

  Hannie van de Veen
 • gezelligheid in de pauze

  Hannie van de Veen
 • Het harmonieorkest oefende in de Camp

  Hannie van de Veen
 • groepsfoto voor het Harmoniegebouw

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen

Reünie bij jubilerend Fidelio: 'Samen muziek maken staat centraal'

WOUDENBERG Vanwege het 125-jarig bestaan van het harmoniegezelschap hield Fidelio afgelopen zaterdag een reünie voor alle leden en oud-leden: de Reünie Play Inn. Dit werd geen gewone reünie, maar een middag waarop samen muziek maken centraal stond.

Voor de oud-leden die geen instrument meer hadden waren instrumenten beschikbaar zodat niemand hoefde toe te kijken maar iedereen kon meedoen. Een enkeling gaf de voorkeur aan luisteren en kijken in plaats van meedoen. Oud-leden die soms al jarenlang niet meer gespeeld hadden stonden of zaten ineens weer met een muziekinstrument in hun handen en ontdekten dat ze het musiceren nog niet verleerd waren. Natuurlijk moesten ze er even inkomen en werden er wel foutjes gemaakt, maar het ging deze middag niet om een perfecte uitvoering en juist om het plezier in samen musiceren.

De ongeveer twintig slagwerkers gingen onder leiding van Kelvin Huiberts in het Harmoniegebouw aan de gang en de rest van het harmonieorkest oefende onder leiding van Cor Pronk in de grote zaal van de Camp. Slagwerker Cornel: ,,We speelden verschillende oude nummers van vroeger maar ook een stuk wat ze nu spelen. En we oefenden een nieuw sambastuk." Dirigent Cor Pronk: ,,Ik heb vooral werken gekozen die voor de oud-leden bekend waren zoals Pavane in Blue, Pirates of the Caribbean, Free World Fantasy, Shalom Aleichem en Rock around the clock. Het moest niet te moeilijk zijn maar wel lekker spelen. Velen verbaasden zich over wat ze nog konden en al snel voelde iedereen feilloos aan wat ik wilde en hebben we heerlijk gemusiceerd."

Van 13.30 tot 15.00 uur was de eerste repetitie en van 15.45 tot 17.00 uur de tweede. In de pauze van 45 minuten was er ruimschoots gelegenheid elkaar te spreken, herinneringen op te halen en oude contacten te vernieuwen. Ook na afloop was er weer voldoende gelegenheid voor ontmoeten. Rond 18.30 uur werd er voor degenen die zich daarvoor aangemeld hadden een Chinese rijsttafel geserveerd.