• Woonschip Robbedoes.

    Hannie van de Veen

Woudenbergse wint bij Wie Woont Waar

WOUDENBERG Sinds de Woudenbergse Anneke Robbertsen in 2016 op het door haar en haar Wim zelf verbouwde vrachtschip ging wonen, heeft ze al heel wat avonturen beleefd die ze nooit had durven dromen toen ze opgroeide op de manege aan de Ekris. Officieel zijn ze geen Woudenbergers meer maar ze zijn er nog wel betrokken bij allerlei Woudenbergse activiteiten.

Anneke's motto is 'Dromen, Durven en Doen'. Ze wonen op een prachtige locatie op het water, vlak bij stadscentrum van Amersfoort en kunnen met hun woonschip de Robbedoes gaan varen als ze daar zin in hebben want Wim heeft zijn groot pleziervaarbewijs gehaald. Met hun verbouwde woonschip hebben ze al in woonmagazines en kranten gestaan, de verkiezing Woonboot van het jaar 2016 gewonnen en zijn ze op tv bij 'Binnenste Buiten' geweest. In het voormalige ruim van het schip zijn de woonkamer, badkamer en slaapkamer en bij de entree is de grote woonkeuken. Veel is gestyled met oude materialen. In de oude schipperswoning runt Anneke nu een B&B in jaren 60-stijl.

Begin februari is Anneke weer op tv geweest als deelnemer aan het RTL5-programma Wie Woont Waar. Bij dit tv spel zijn er 4 kandidaten en 5 woonhuizen. Samen bezoeken ze alle woonhuizen en leren elkaar onderweg kennen. Uiteindelijk moeten ze raden wie waar woont. Dat Anneke de bewoonster van de woonboot was raadden de anderen wel, maar alleen Anneke raadde ook alle anderen goed. Ze ging daarbij op haar gevoel af en won zo het spel. Wat de anderen ook deden in je huis, je mocht niets laten merken. Ingrijpen kon dus niet. Dat was soms heel moeilijk, maar Anneke bleek een getalenteerd toneelspeelster en gaf geen krimp. Met de gewonnen prijs wil ze de matrozenhut omtoveren in een honeymoon suite.