• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • De beurs voor tweedehands kinderkleding in Woudenberg werd voor de achtste keer gehouden.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

Camp loopt vol voor verkoop tweedehands kleren

WOUDENBERG In de Camp werd zaterdag een beurs voor tweedehands kleding gehouden. Al voordat de deuren open gingen stonden er tientallen mensen buiten te wachten. Met blauwe Ikeatassen mocht iedereen gaan shoppen.

Coline is één van de organisatoren van de beurs. ,,Dit is de achtste keer dat de beurs gehouden werd, maar zoveel bezoekers hebben we nog nooit gehad. Het is de grootste kinderkledingbeurs van Woudenberg geworden." Niet alleen moeders, maar ook vaders en oma's snuffelden tussen de tafels en rekken met kleding van maat 80 tot 176.

Coline: ,,We zijn een paar jaar geleden met vier vriendinnen begonnen maar zijn nu met dertig vrijwilligers actief. We zijn kritisch en kijken of de kleding niet kapot of verwassen is. Wat je hier koopt is van goede kwaliteit. Wel moesten we dit jaar een maximum aantal deelnemers bepalen en een maximum aantal kledingstukken omdat het anders niet in de zaal past. Iedereen die kleding inbrengt krijgt 75% van de opbrengst er van en 25% is voor een goed doel. Dit jaar hebben we het Sinterklaascomité in Woudenberg als goed doel gekozen omdat die wel wat steun kunnen gebruiken en zich inzetten voor kinderen. Dat spreekt ons aan. Na afloop van de beurs is er nog een goed doel: dan mag Gonny Oosterkamp van 'Je mag er zijn' gratis komen shoppen en winterjassen uitzoeken of wat ze verder nodig heeft. Naast onze drie kassa's mochten we een pinkassa lenen van Jolanda van Baaren van de Camp en kregen we van de gemeente reductie bij de aanvraag van de vergunningen. We passen natuurlijk uitstekend in het duurzaamheidsplan van de gemeente, want door deze beurs wordt er heel veel kleding hergebruikt."