• Angela van Iersel opent solo-expositie.

    Hannie van de Veen
  • Angela van Iersel opent solo-expositie.

    Hannie van de Veen

Expositie over 'Onschuldig landschap'

WOUDENBERG Angela van Iersel opende in 2014 haar laatste solo-expositie. In de tussentijd deed ze mee aan de groepsexposities van Galerie de Kunstberg.

Angela: ,,Zo'n expositie is altijd een uitdaging. Het is veel werk en er is tijdsdruk. Je moet kiezen wat je wilt tonen, wat bij elkaar past, je moet vanalles regelen en meestal wil je ook nieuw werk laten zien. Dat moet ik nu nog afmaken. Kunsthistorica Floor de Graaf opent mijn expositie. Zij gaf in 2019 een interessante lezing over natuur in de kunst en ik schilder veel landschappen. Ik ben benieuwd wat haar opvalt. De titel ontstond door een uitspraak van Armando over schuldig landschap. Het verbaasde hem dat de natuur doorgroeit op plekken waar afschuwelijke dingen zijn gebeurd. Ik vind een landschap juist altijd onschuldig en sereen. Ook in Noord-Frankrijk of in de Ardennen zijn in de Eerste-Wereldoorlog veel slachtoffers gevallen tijdens de oorlog. Dat voelt soms heel beklemmend, maar het landschap kan daar niets aan doen. Dat intrigeert me. Ik kijk graag naar licht op bomen en bergen of verbaas me over de zandduinen bij het strand en de Loonse en Drunense Duinen waar ik ben opgegroeid. Ik wandel veel en vind elk landschap interessant. In mijn schilderijen probeer ik gevoel in het landschap te leggen."

Bij deze expositie laat Angela verschillende technieken zien: acryl, olieverf, tekeningen, vilt en foto's. Ook hangen er twee abstracte landschappen. Angela: ,,Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken door landschappen en dat mijn werk hen raakt. Misschien gaan ze dan anders kijken naar hun omgeving. Dat zou fantastisch zijn." De expositie in het Cultuurhuis is onderdeel van de Open Atelier Route op 18 en 19 april en duurt tot 1 mei.