• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Goedkoopjesmarkt in De Camp slaat aan

WOUDENBERG De eerste 'Goedkoopjesmarkt' in Sport en Cultuurcentrum De Camp sloeg 5 november aan. Het succes van de markt was af te lezen aan het ruime aanbod en bezoekersaantallen.

Door Hannie Lamberink

Deze indoorkleedjesmarkt was voor Jolanda van Baren een logisch vervolg op de kleedjesmarkt die zij op Koningsdag in de sportzalen huisvestte: ,,In Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel was zo'n markt al vaker georganiseerd. Toen Immanuel van der Fliert hiermee stopte en de Breehoek het niet voortzette heb ik het concept naar de Camp gehaald, omdat de markt op Koningsdag een succes was. Ook elders in het land zijn wel 'Goedkoopjesmarkten'."

36 PLEKJES In de grote zaal van de Camp was het flink druk met bezoekers en kleedjeshouders. Niet alleen Woudenbergers hoopten een koopje te scoren: de markt was aangemeld op verschillende sites als 'Meuk is leuk', koopjeshoek Woudenberg/Scherpenzeel en Koopjeshoek Amersfoort, waardoor duizenden mensen op de hoogte waren van deze kleedjesmarkt. Voor 10 euro kon iedereen een plekje huren om tweedehands goederen, kleding, boeken, speelgoed, snuisterijen, enz. aan te bieden. Er waren 36 plekjes beschikbaar. Ook goede doelen zoals het Scholenproject in Bamako waren aanwezig en deden goede zaken.

DROMMEN Jolanda van Baren: ,,Ik heb een lage entree ingesteld omdat dat voor ongewenst bezoek een drempel vormt om binnen te komen. Voor de echt geïnteresseerden is die ene euro toegangsprijs geen belemmering. Ik heb al wel gemerkt dat de belangstelling voor zo'n markt groot is. Om 11 uur stonden er al drommen bezoekers voor de deur. Nu waren we van 9 tot 11 uur aan het opbouwen maar volgend jaar wil ik het een uur vroeger doen vanwege de drukte. Ook zijn we van plan om tweemaal per jaar zo'n markt te houden. De volgende is op 4 maart 2017."

Van concurrentie met de rommelmarkt bij de Voorhof was geen sprake: beiden hadden elkaars markt aangekondigd zodat liefhebbers er echt een dagje shoppen van konden maken door van de ene locatie naar de andere te gaan.

Zie www.goedkoopjesmarkt.com