• Gemeente Woudenberg

Ellen van der Vlist voorgedragen als directeur Coöperatie De Kleine Schans

WOUDENBERG Gemeente Woudenberg, MEE en Youké richten, samen met maatschappelijke partners in Woudenberg, een coöperatie op, waarin op een unieke en vernieuwende wijze wordt samengewerkt op het gebied van zorg en ondersteuning.  De oprichters dragen mevrouw Ellen van der Vlist voor als directeur van deze nieuw op te richten coöperatie.

Met veel plezier en enthousiasme kijkt Van der Vlist uit naar haar nieuwe functie als directeur, meldt de gemeente Woudenberg. Ze woont met haar man en drie kinderen aan de rand van Hilversum. Het werk voor de Coöperatie  brengt  haar terug in haar geboortedorp Woudenberg. Daar heeft ze de eerste helft van haar jeugd doorgebracht en ze heeft hier goede herinneringen aan. Sinds 2007 werkt ze als Manager Zorg bij Youké. ,,Ze heeft haar sporen verdiend op het gebied van het ontwikkelen van talloze innovatieve concepten, waarbij de hulpverlening in het eigen netwerk georganiseerd wordt en de professionals, weliswaar nabij, een stapje terug doen. Ellen van der Vlist heeft een gefundeerd vertrouwen in de (veer-)kracht van mensen."

Enthousiast wordt  Van der Vlist door het doel dat de oprichters met de Coöperatie willen bereiken. ,,We willen, samen met de Woudenbergers, ervoor zorgen dat inwoners langer gezond en maatschappelijk actief blijven. En zorgen voor onze medemensen als die op enig vlak hulp nodig hebben. Niet door hulpverleners die vanuit hun eigen perspectief beslissen over wat goed voor de hulpvrager is, maar door vanuit onze professie, samen met de hulpvrager en betrokkenen te zoeken naar de beste oplossing. Door diverse vormen van zorg en ondersteuning te verenigen en in de coöperatie samen te werken, kunnen creatieve oplossingen, over grenzen heen en dichter bij de inwoners gevonden worden. Hierdoor kunnen we een krachtige samenleving vormen waarbij mensen gezond en actief zijn en mee kunnen doen. Een samenleving waarin mensen trots zijn op de bijdrage die zij leveren, ondanks de moeilijkheden die zij ondervinden. En waar mensen het fijn vinden om in Woudenberg te wonen, omdat daar de zaken professioneel,  zo goed mogelijk en mét de inwoners geregeld worden. "

Van der Vlist nodigt maatschappelijke partners van harte uit om lid te worden. De coöperatie start op 1 januari 2018. De huidige werkzaamheden van Loket De Kleine Schans en het Sociaal Team worden ondergebracht in deze coöperatie. Ellen van der Vlist gaat vanaf oktober al twee dagen per week aan de slag om de Woudenbergse samenleving te leren kennen en de start van de coöperatie, samen met inwoners, partners, het team en projectleider Marije Eillebrecht voor te bereiden.