• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Cursistenexpositie de Kunstberg

WOUDENBERG Elk jaar worden tijdens de zomermaanden werkstukken van cursisten van Kunst en Cultuur geëxposeerd in Galerie de Kunstberg (op de eerste etage van het Cultuurhuis).

Hannie Lamberink

De expositie kent geen officiële opening, maar wel een afsluiting in de vorm van een open avond op vrijdag 25 augustus, waarop mensen zich kunnen inschrijven voor cursussen in het nieuwe culturele seizoen.

HAAKWERK EN GLASKUNST De gevarieerde expositie van viltwerk, schilderijen, haakwerk, glaskunst, granny's square haken en natuurfoto's, die duurt tot en met 26 augustus, laat zien welke creatieve cursussen er bij Kunst en Cultuur mogelijk zijn. Op de expositie is werk te zien van cursisten die bij José van Zuijlen de cursus 'Portret tekenen en schilderen' hebben gevolgd of de cursus 'Textielkunst' van Dery Timmer of 'Van schets naar schilderij' van Ellen van Beeck.

Daarnaast is er werk te zien van mensen die op dinsdagmorgen in het Open Atelier werkten bij Esther van Veldhuijzen, in het handwerkatelier van Nanda van de Peut op woensdagochtend en van kinderen die op woensdagmiddag het Kinder-atelier bezochten.

Sommige docenten volgden cursussen bij een collega en exposeren nu ook als cursist.

YOGA EN MEDITIATIE Bij Kunst en Cultuur zijn ook elk jaar cursussen te volgen waar geen werkstukken van geëxposeerd kunnen worden, zoals yoga, meditatie en mindfulness. Anita Broekema verzorgt als blokfluitdocente geregeld uitvoeringen met haar leerlingen.

In de brochure van Kunst en Cultuur worden alle cursussen vermeld en tijdens de open avond geven de docenten informatie.

MEER INFORMATIE Meer informatie is te vinden op de website www.kunstencultuurwoudenberg.nl