• Henriette van Breukelen
  • Henriette van Breukelen
  • Henriette van Breukelen

Bijeenkomst vluchtelingenopvang druk bezocht

WOUDENBERG De bijeenkomst over vluchtelingenopvang in Woudenberg/Leusden werd woensdagavond door zo'n 300 belangstellenden bezocht. Zij werden verwelkomd door de burgemeesters Annemieke Vermeulen van Leusden en Titia Cnossen van Woudenberg.

Tijdens de bijeenkomst werd uitleg gegeven over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen voor de maximaal 150 vluchtelingen die begin november door de gemeenten Woudenberg en Leusden worden opgevangen in De Camp in Woudenberg. Het exacte tijdstip waarop de opvang in gebruik wordt genomen wordt bepaald door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en staat nog niet vast.

De Camp staat op Woudenbergs grondgebied, maar Leusden helpt mee met de financiering en organisatie. Het gaat om een zogenoemde crisisnoodopvanglocatie, wat inhoudt dat de vluchtelingen maximaal 72 uur in De Camp zullen blijven.

INFORMATIEBIJEENKOMST Enkele dagen voordat de opvanglocatie daadwerkelijk opent, vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor omwonenden. Zij krijgen dan de gelegenheid om hun vragen te stellen en in gesprek te gaan met de gemeente. Meer informatie over de exacte datum en tijd van deze bijeenkomst volgt.

Op www.woudenberg.nl wordt een live-blog bijgehouden met het laatste nieuws over de opvang en zijn antwoorden op de meest gestelde vragen te vinden. Voor andere vragen en opmerkingen kunnen inwoners bellen met het centrale telefoonnummer van de gemeente Woudenberg 14033 of een e-mail sturen naar vluchtelingen@woudenberg.nl.

Mogelijk worden de komende periode nog meer crisisopvangcentra in de regio geopend, zo bleek maandagavond. Het COA is daarover in gesprek met de Provincie Utrecht.