• Openbare AED in buitenkast

    Jaap Ketel

AED's in Woudenberg goed toegankelijk

WOUDENBERG Meer dan een derde van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED hangt. Ook zijn de apparaten vaak niet goed beschikbaar. Woudenberg is hierin een uitzondering. De Hartstichting heeft namelijk bekend gemaakt dat alle AED's in deze gemeente altijd beschikbaar zijn. 

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: ,,De inzet van een AED tijdens een reanimatie vergroot de overlevingskansen aanzienlijk. Het is van groot belang dat we weten waar deze hangen, zodat ze kunnen worden gebruikt door omstanders en burgerhulpverleners bij een hartstilstand."

DEKKEND NETWERK De Hartstichting heeft de ambitie om van heel Nederland een hartveilige zone te maken, zodat slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis binnen 6 minuten de juiste hulp krijgen. Voor een dekkend netwerk zijn in heel Nederland ongeveer 30.000 geregistreerde defibrillatoren nodig.

REGISTREREN Van veel AED's is het onbekend waar ze hangen, omdat ze niet geregistreerd zijn bij het landelijke oproepsysteem HartslagNu. De Hartstichting roept Nederlanders op om hun buurt veiliger te maken door een bestaand apparaat te registreren of er met de buurt een gezamenlijk aan te schaffen.

Meer informatie is te vinden op www.hartstichting.nl