Columns

Columnist:

Titia Cnossen

Zomerreces is in zicht

Als de politiek vakantie heeft, wordt het woord ‘reces’ gebruikt. Dat is een periode waarin de gemeenteraad of Tweede Kamer niet vergadert. Na de raadsvergadering van donderdag 2 juli begint voor het Woudenbergse gemeentebestuur het zomerreces.

Columnist:

Titia Cnossen

En nu onszelf weer uitvinden

,,Het makkelijkste deel van de crisis hebben we gehad'', zei de burgemeester van Nijmegen, voorzitter van het landelijk Veiligheidsberaad. De maatregelen van het rijk worden versoepeld. De kinderen kunnen weer naar school, buiten mag weer gesport worden, kappers en bibliotheken zijn weer open.

Columnist:

Titia Cnossen

Coronamoe? Toch volhouden!

Nog steeds krijg ik een paar keer per week een bericht van de directeur van de GGD regio Utrecht dat er een besmetting is vastgesteld bij een inwoner van Woudenberg. Dat drukt mij met mijn neus op het feit dat we het coronavirus niet moeten onderschatten.

Columnist:

Titia Cnossen

Hou vol!

Onverwacht was het niet dat de corona-maatregelen werden verlengd, maar daarom niet minder ingrijpend.

Ik denk aan al die ondernemers, zoals horeca en kappers, die van het ene op het andere moment zonder inkomen zitten.

Columnist:

Titia Cnossen

Vlag wapperde voor de commissaris

De vlag van de provincie Utrecht wapperde op vrijdag 6 maart voor het gemeentehuis, omdat commissaris van de Koning Oosters een bezoek bracht aan Woudenberg. Zijn werkbezoek heeft een formele kant die gaat over de toezichthoudende taak van de provincie.

Columnist:

Titia Cnossen

Woudenberg in de regio

Alle gemeenten, groot en klein, werken samen voor het welzijn van hun inwoners. De veiligheid is ondergebracht bij de politie en de brandweer. Voor de politie valt Woudenberg in de Eenheid Midden Nederland en hoort bij het basisteam Zeist, Bunnik, Leusden en Woudenberg.

Columnist:

Titia Cnossen

Trek aan de bel

Ieder jaar schrijf ik in aanloop naar de feestdagen een column om u fijne feestdagen en een prettige en veilige jaarwisseling te wensen. Ook dit jaar maak ik van deze gelegenheid gebruik.

Columnist:

Titia Cnossen

Werken aan Woudenberg

Meestal vertel ik u in deze column over de zaken buiten het gemeentehuis die mij als burgemeester bezighouden. Vandaag neem ik u mee naar binnen. In het monumentale deel van ons mooie gemeentehuis ben ik veel in overleg met de wethouders, gemeentesecretaris en vele medewerkers.

Pagina's